Torta és fotó: tálalva.hu
Hozzávalók
- 25 dkg darált mák
- 20 dkg porcukor
- 8 db tojás
Krém
- 25 dkg Ráma
- 20 dkg porcukor
- 4 ek. liszt (púpos)
- ½ l tej
- 1 cs. vaníliás cukor
A 20 dkg porcukrot a 8 tojássárgájával habosra keverem. A 8 tojás fehérjét kemény habbá verem, és a mákot kis adagokban a tojássárgájához keverem, majd a tojáshabot is könnyedén belekeverem. Sütőpapírral kibélelt tortaformában, előmelegített sütőben, 10 percig erősebb lángon, majd szikkadásig sütöm (közel 1 óra).
A krémhez habosra keverem a Rámát a porcukorral. A lisztet a tejjel, a vaníliás cukorral csomómentesre keverem, felfőzöm, majd kihűlésig kevergetjük, ha kihűl összekeverjük a vajas krémmel.
A kihűlt tortát 4 lapba vágom (éles késsel körbevágom, majd egy cérnával „elvágom”), megtöltöm a krémmel, úgy, hogy a külsejére is maradjon.
Őröletlen mákkal lehet díszíteni.
Módosított változat: Ági máktortája
Vélemény, hozzászólás?