Hozzávalók
- 60 dkg pulykacomb filé
- 1 kis fej vöröshagyma
- 25 dkg gomba
- 2 ek. olaj
- 10 dkg csemegeuborka
- 1,5 dl fehérbor
- 1 evőkanál liszt
- 2 dl tejföl
- mustár, só, bors
A meghámozott, finomra vágott hagymát olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a ceruza vastagságú csíkokra vágott pulykahúst, és erős tűzön állandó keverés mellett a húst teljes kifehéredéséig pirítjuk. Közben sóval, borssal fűszerezzük. Hozzátesszük a felszeletelt gombát, uborkát, és addig pároljuk, amíg elfövi a levét. A lisztből és tejfölből habarást készítünk, behabarjuk, hozzáadjuk a fehérbort is, és ízlés szerint mustárral ízesítjük. Egyet forralunk még rajta.
Tésztával vagy rizzsel tálaljuk.
Vélemény, hozzászólás?