Nagyon régi, jól bevált recept Amerikából
Hozzávalók
12 darabhoz
(1cs.= 1 csésze, kb. 250 ml
- 1 tojás
- ½ cs. tej
- ¼ cs. olaj
- 1½ cs. liszt (Én: 1cs. finom + ½ teljeskiőrlésű)
- ½ cs. cukor
- 2 teáskanál sütőpor + késhegynyi szódabikarbóna
- 1 cs. magozott meggy, vagy bármilyen gyümölcs, ha nagyobb, apró darabokra vágva
Még fahéjjal, vaníliás cukorral is lehet ízesíteni. Én fahéjjal szoktam.
A tojást elkeverjük a cukorral, hozzáadjuk a tejet, olajat, a sóval és sütőporral összekevert lisztet, végül a gyümölcsöt. Kapszlivak bélelt formába adagoljuk és 174-180 fokra előmelegített sütőben, kb. 20-25 perc alatt, szép aranybarnára sütjük.
Ha nem használok kapszlit, sütés után azonnal ki szoktam szedni. (Hústűvel beleszúrok és kiemelem.)
Ajánlom reggeli ébredéshez, kávé mellé.
Vélemény, hozzászólás?