Hozzávalók

  • 60-80 dkg csirkemell filé
  • 50 dkg gomba
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 1 konzerv paradicsompüré (140 g-os doboz)
  •  5-6 gerezd fokhagyma
  • 1-1  tk. bazsalikom, kakukkfű, oregáno
  • 1-1.5 dl bor
  • olaj
  • só, bors, ízlés szerint
  • 1 csomag rövid cső tészta
  • 15 dkg reszelt sajt

A húst felkockázzuk és kevés olajon fehéredésig pirítjuk. levesszük a tűzről és egy nagyobb edényben, olajban megdinszteljük a finomra vágott hagymát, majd rátesszük a metéltre vágott gombát, tovább pirítjuk, majd belekeverjük a húst is. Beletesszük a paradicsompürét (kevés vízzel beleöblítjük a dobozt), a zúzott fokhagymát, a fűszereket és felöntjük 1 dl borral. Puhára pároljuk. Ha a paradicsom savanyú lenne, kevés cukorral megszórjuk. Ha nem találjuk elég szaftosnak hozzáadjuk a maradék bort is.

A tésztát közben sós vízben kifőzzük.

Egy jénai sütőtálban, a leszűrt tésztát és a gombás húst jól összekeverjük, egyenletesen elsimítjuk, a tetejét megszórjuk reszelt sajttal.

Kb. 20-30 percre, 180°C-ra előmelegített sütőbe rakjuk, amíg a sajt szépen megpirul.

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Rajongói oldal
Legutóbbi hozzászólások
antalya escort Hacklink antalya escort