- 60-80 dkg csirkemell filé
- 50 dkg gomba
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 1 konzerv paradicsompüré (140 g-os doboz)
- 5-6 gerezd fokhagyma
- 1-1 tk. bazsalikom, kakukkfű, oregáno
- 1-1.5 dl bor
- olaj
- só, bors, ízlés szerint
- 1 csomag rövid cső tészta
- 15 dkg reszelt sajt
A húst felkockázzuk és kevés olajon fehéredésig pirítjuk. levesszük a tűzről és egy nagyobb edényben, olajban megdinszteljük a finomra vágott hagymát, majd rátesszük a metéltre vágott gombát, tovább pirítjuk, majd belekeverjük a húst is. Beletesszük a paradicsompürét (kevés vízzel beleöblítjük a dobozt), a zúzott fokhagymát, a fűszereket és felöntjük 1 dl borral. Puhára pároljuk. Ha a paradicsom savanyú lenne, kevés cukorral megszórjuk. Ha nem találjuk elég szaftosnak hozzáadjuk a maradék bort is.
A tésztát közben sós vízben kifőzzük.
Egy jénai sütőtálban, a leszűrt tésztát és a gombás húst jól összekeverjük, egyenletesen elsimítjuk, a tetejét megszórjuk reszelt sajttal.
Kb. 20-30 percre, 180°C-ra előmelegített sütőbe rakjuk, amíg a sajt szépen megpirul.
Vélemény, hozzászólás?