Hozzávalók

  • 1 kg burgonya
  • 6-8 dkg füstölt szalonna
  • 20-25 dkg füstölt parasztkolbász
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 1-1 paradicsom és zöldpaprika (télen 4-5 ek. lecsó)
  • 1 ek. pirospaprika
  • ízlés szerint só, őrölt bors és kömény

Egy nagyobb lábosban forró olajon zsírjára sütjük az apró kockára vágott szalonnát, majd megdinszteljük benne a finomra vágott hagymát. A tűzről lehúzva beletesszük a pirospaprikát, azonnal öntünk rá egy kis vizet, majd visszatesszük a tűzre. A meghámozott és hasábokra vágott burgonyát, a szeletelt paradicsomot és paprikát, valamint a karikára vágott kolbászt is hozzáadjuk. Felengedjük annyi vízzel, hogy az éppen ellepje, sózzuk, borsozzuk, kevés őrölt köménnyel ízesítjük és belekeverjük a zúzott fokhagymát is. Közepes lángon, fedő alatt, néha megkeverve készre főzzük.

Aki hosszú lével szereti, kicsit több vizet öntsön rá.

Savanyúsággal tálaljuk.

Szalonna és kolbász nélkül, olajon készítve igazán finom vegetariánus étel.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Rajongói oldal
Legutóbbi hozzászólások
antalya escort Hacklink antalya escort