Hozzávalók

  • 1 kész, kerek piskóta tortalap
  • 2 nagy (375 g) pohár tejföl
  • porcukor
  • 2-3 ek. rum, vagy rum aroma

 

 

 

 

 

 

A piskótalapot 3 egyforma karikára vágjuk. (Olyan is kapható, amelyik eleve 3 részből áll, még gyorsabb elkészíteni). A tejfölt ízlés szerint összekeverjük a cukorral és a rummal. A tál, illetve a forma alján elkenünk 1-2 ek. krémet, beletesszük az első lapot. Rákenjük a krém maradékának 1/3-ad részét, újabb lap, krém, lap és a maradék krémet a tetejére kenjük.  Egy éjszakára hűtőbe tesszük. Ez alatt a tejföl leves részét felszívja a piskóta, a sűrű része krémszerűen a lapok között marad.

Tálalás előtt díszítjük – csoki, színes cukor, gyümölcs… – saját ötlet szerint.

Ha gyümölcsösre szeretnénk, a rétegek közé tehetjük a gyümölcsöt.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Rajongói oldal
Legutóbbi hozzászólások
antalya escort Hacklink antalya escort