Hozzávalók
- 60 dkg pulykacomb filé
- 20 dkg mirelit zöldborsó
- 1 nagyobb vöröshagyma
- 4-5 gerezd fokhagyma
- 1 kg krumpli
- olaj
- majoránna
- só
- bors
A megtisztított hagymát finomra aprítjuk, és kevés olajon megpároljuk.
A kockákra összevágott pulyka combot hozzáadjuk, fehéredésig pirítjuk, majd beletesszük a szétnyomott fokhagymát, majoránnával, borssal fűszerezzük, sózzuk. Kb. 10 percig fedő alatt pároljuk, majd beletesszük a zöldborsót, kevés vizet öntünk hozzá és puhára főzzük. (kb. 40 perc)
A megtisztított krumplit kisebb kockákra vagy hasábokra vágjuk és forró olajban megsütjük. Lecsöpögtetjük, majd hozzákeverjük az elkészült húshoz.
Lehet külön is tálalni, tálaláskor meghinthetjük őrölt pirospaprikával.
Vélemény, hozzászólás?