Ananászos, uborkás savanyúkáposzta saláta

 

 

Hozzávalók

  • 80 dkg savanyú káposzta
  • 1 nagyobb lilahagyma
  • 2 nagy savanyú uborka
  • ½ doboz ananász a levével együtt
  • 4 ek. savanyú uborka lé
  • 2 ek. salátaolaj

 

A káposztát egy nagyobb tálban fellazítjuk. Hozzáadjuk a kockára vágott hagymát, uborkát és ananászt. Az ananászlevet összeöntjük az ubokalével és az olajjal. Ezt is a káposztához adjuk, jól összeforgatjuk. Lefedve legalább fél órán keresztül érleljük.

 


 

Almás savanyúkáposzta saláta

tálalva 004

 

 

 

Hozzávalók

  •  80 dkg savanyú káposzta
  • 1 nagyobb vörös- vagy lilahagyma
  • 2 nagy alma
  • 1.5 dl almalé (dobozos ivólé)
  • 2 ek. salátaolaj
  • bors

 

 

A káposztát egy nagyobb tálban fellazítjuk. Hozzáadjuk a kockára vágott hagymát, belereszeljük (a nagyobb lyukon) a hámozott almát.(Közben folyamatosan a káposztába forgatom az almát, hogy ne barnuljon meg.)

Az almalevet összekeverjük az olajjal, és a káposztára öntjük. Jól átforgatjuk, és lefedve legalább fél órán keresztül érleljük. Pikánsabb, ha frissen őrölt tarkaborssal ízesítjük.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Rajongói oldal
Legutóbbi hozzászólások
antalya escort Hacklink antalya escort