Ananászos, uborkás savanyúkáposzta saláta
Hozzávalók
- 80 dkg savanyú káposzta
- 1 nagyobb lilahagyma
- 2 nagy savanyú uborka
- ½ doboz ananász a levével együtt
- 4 ek. savanyú uborka lé
- 2 ek. salátaolaj
A káposztát egy nagyobb tálban fellazítjuk. Hozzáadjuk a kockára vágott hagymát, uborkát és ananászt. Az ananászlevet összeöntjük az ubokalével és az olajjal. Ezt is a káposztához adjuk, jól összeforgatjuk. Lefedve legalább fél órán keresztül érleljük.
Almás savanyúkáposzta saláta
Hozzávalók
- 80 dkg savanyú káposzta
- 1 nagyobb vörös- vagy lilahagyma
- 2 nagy alma
- 1.5 dl almalé (dobozos ivólé)
- 2 ek. salátaolaj
- bors
A káposztát egy nagyobb tálban fellazítjuk. Hozzáadjuk a kockára vágott hagymát, belereszeljük (a nagyobb lyukon) a hámozott almát.(Közben folyamatosan a káposztába forgatom az almát, hogy ne barnuljon meg.)
Az almalevet összekeverjük az olajjal, és a káposztára öntjük. Jól átforgatjuk, és lefedve legalább fél órán keresztül érleljük. Pikánsabb, ha frissen őrölt tarkaborssal ízesítjük.
Vélemény, hozzászólás?