Tejfölös körtetorta
Más gyümölccsel is készíthető (cseresznye, őszibarack…)
Hozzávalók
- 25 dkg mirelit leveles tészta
- 50 dkg hámozott, szeletelt körte
- 2 tojás
- 0.5 l. tejföl
- 5 ek. cukor
- 2 ek. liszt
- 1 mk. őrölt fahéj
- 1 ek. zsemlemorzsa
Két variáció is lehet
- 0.5 dl tojáslikőr
vagy
- 1 cs vaníliás cukor
- citromlé
A kiengedett leveles tésztával kibélelünk egy kivajazott-lisztezett (26-27 cm átmérőjű) kapcsos tortaformát. A körtét meghámozzuk, felszeleteljük hosszúkás gerezdekre. A tésztát villával megszurkáljuk, meghintjük a zsemlemorzsával és rárendezzük a körteszeleteket. A tojásokat enyhén felverjük, összekeverjük a liszttel, cukorral, tejföllel, tojáslikőrrel, fahéjjal. A keveréket a gyümölcsre öntjük úgy, hogy mindenhol befedje.
180 °C-ra előmelegített sütőbe tesszük és kb. 35 percig sütjük.
Tejfölös körtés lepény
A fenti recept szerint készíthető, kiadós, nagy adag.
Ebben az esetben egy nagy tepsit bélelünk ki 50 dkg leveles tésztával és minden hozzávalót megduplázunk.
Vélemény, hozzászólás?