Hozzávalók
- 1 pár parasztkolbász
- 1 kg burgonya
- 25 dkg reszelt tarhonya
- 2 fej hagyma
- 15 dkg füstölt szalonna
- 1 paprika
- 2 paradicsom
- só, bors
Megtisztítjuk a krumplit, kockára vágjuk, a kolbászt felkarikázzuk. A szalonnát is kockára vágjuk,és a bográcsba tesszük. Nagylángon pirítjuk, majd amikor az összes zsír kisült belőle, hozzáadjuk a finomra vágott hagymát, és világosra pirítjuk. Ekkor beletesszük a tarhonyát és állandóan kevergetve, rázogatva világosbarnára pirítjuk. Hozzáadjuk a kolbászt és az apróra vágott paprikát. Addig sütjük, míg a kolbász kissé megpirul és kiadja a színét. Ezután beletesszük a krumplit és a kockázott paradicsomot, sózzuk és felöntjük háromszoros mennyiségű vízzel. (A tarhonya súlyához kell viszonyítani vizet.) Nagyon lassú tűzön legalább 1 óráig főzzük. Szükség esetén a vizet pótoljuk, mert a tarhonya felszívja.
Savanyúságot kínálunk mellé, legfinomabb hozzá a kovászos uborka.
Vélemény, hozzászólás?