Hozzávalók

  • 1 pár parasztkolbász
  • 1 kg burgonya
  • 25 dkg reszelt tarhonya
  • 2 fej hagyma
  • 15 dkg füstölt szalonna
  • 1 paprika
  • 2 paradicsom
  • só, bors

 

 

 

 

Megtisztítjuk a krumplit, kockára vágjuk, a kolbászt felkarikázzuk. A szalonnát is kockára vágjuk,és a bográcsba tesszük. Nagylángon pirítjuk, majd amikor az összes zsír kisült belőle, hozzáadjuk a finomra vágott hagymát, és világosra pirítjuk. Ekkor beletesszük a tarhonyát és állandóan kevergetve, rázogatva világosbarnára pirítjuk. Hozzáadjuk a kolbászt és az apróra vágott paprikát. Addig sütjük, míg a kolbász kissé megpirul és kiadja a színét. Ezután beletesszük a krumplit és a kockázott paradicsomot, sózzuk és felöntjük háromszoros mennyiségű vízzel. (A tarhonya súlyához kell viszonyítani vizet.) Nagyon lassú tűzön legalább 1 óráig főzzük.  Szükség esetén a vizet pótoljuk, mert a tarhonya felszívja.

 

Savanyúságot kínálunk mellé, legfinomabb hozzá a kovászos uborka.

 

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Rajongói oldal
Legutóbbi hozzászólások
antalya escort Hacklink antalya escort