bableves

Hozzávalók

  • 20 dkg mirelit zöld hüvelyű bab
  • 2 karcsú sárgarépa (15 dkg)
  • 1 fehérbab konzerv
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 kis pohár tejföl
  • 2 erőleveskocka
  • 2 ek. liszt (rizsliszt)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1-2 ek. olaj
  • só, bors, borsikafű, tárkony

A hagymát megtisztítjuk, apró kockára vágjuk. A répát meghámozzuk és felkarikázzuk.

Felforrósítjuk az olajat, kicsit pirítjuk benne a hagymát, majd hozzáadjuk a sárgarépát, és együtt pirítjuk. Felöntjük ½ liter vízzel, beledobjuk a leveskockákat, a zúzott fokhagymát, fűszereket és pár percig főzzük. Hozzáadunk ½ liter forró vizet, beledobjuk a fagyos zöldbabot is, kb. 10 percig tovább főzzük. Ha a bab és a répa megpuhult beletesszük a leöblített konzerv babot, összeforraljuk és a tejfölben simára kevert liszttel behabarjuk. Még 1-2 dl vízzel hígíthatjuk, ha szükséges(!) sózzuk és 3-4 percig még főzzük.

Tálaláskor adhatunk mellé tejfölt, citromlevet, megszórhatjuk frissen vágott petrezselyemmel.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Rajongói oldal
Legutóbbi hozzászólások
antalya escort Hacklink antalya escort