Hozzávalók

  • 1 kg tengeri halfilé
  • 3 dl bor
  • 2 dl tejföl
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 fej hagyma
  • olaj
  • liszt
  • só, fehérbors

 

 

 

A halfiléket szobahőmérsékleten kiengedjük, a nagyobb (hosszabb szeleteket) keresztben félbe vágjuk. Enyhén sózzuk, lisztben megforgatjuk és (egy nagyobb serpenyőben vagy lábasban) forró olajban megpirítjuk, elősütjük a szeleteket és egy tányérra szedjük.  Ebben az edényben, a maradék olajban (ha kevésnek találjuk önthetünk még hozzá) megpirítjuk az apró kockára vágott hagymát, majd visszatesszük a halszeleteket. Meghintjük fehér borssal ráöntjük a bort és a tejfölt, beletesszük az apróra vágott petrezselymet. Enyhén összekeverjük, de később már nem kevergetjük, mert nagyon összetörik a hal. 20 perc alatt készre pároljuk.

Rizzsel tálaljuk. A csemegeuborka is finom hozzá.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Rajongói oldal
Legutóbbi hozzászólások
antalya escort Hacklink antalya escort