Hozzávalók
- 1 kg tengeri halfilé
- 3 dl bor
- 2 dl tejföl
- 1 csokor petrezselyem
- 1 fej hagyma
- olaj
- liszt
- só, fehérbors
A halfiléket szobahőmérsékleten kiengedjük, a nagyobb (hosszabb szeleteket) keresztben félbe vágjuk. Enyhén sózzuk, lisztben megforgatjuk és (egy nagyobb serpenyőben vagy lábasban) forró olajban megpirítjuk, elősütjük a szeleteket és egy tányérra szedjük. Ebben az edényben, a maradék olajban (ha kevésnek találjuk önthetünk még hozzá) megpirítjuk az apró kockára vágott hagymát, majd visszatesszük a halszeleteket. Meghintjük fehér borssal ráöntjük a bort és a tejfölt, beletesszük az apróra vágott petrezselymet. Enyhén összekeverjük, de később már nem kevergetjük, mert nagyon összetörik a hal. 20 perc alatt készre pároljuk.
Rizzsel tálaljuk. A csemegeuborka is finom hozzá.
Vélemény, hozzászólás?