- 60 dkg csiperkegomba
- 1 nagyobb fej vöröshagyma
- 1 ek. őrölt pirospaprika
- 2 ek. olaj
- 1 tk. só
- 2 dl tejföl
- 1 csomag szarvacska tészta
A gombát megtisztítjuk, feldaraboljuk. A vöröshagymát is megtisztítjuk, kockára vágjuk, és az olajon megfonnyasztjuk. Pirospaprikával megszórjuk és kevés vízzel 10 percig pároljuk.
Hozzáadjuk a gombát, megsózzuk, borssal ízesítjük, és fedő alatt addig pároljuk, amíg a gomba puha nem lesz. Hozzáadjuk a tejfölt, és még egyet forralunk rajta.
Amíg a gomba párolódik, kifőzzük a tésztát (4 főre 40 dkg is elég, de érdemes kifőzni és a kifőzött tésztából, csak annyit használni, amennyire szükség van).
A leszűrt tésztát összekeverjük a gombapörkölttel és hús mellé, köretként kínáljuk.
Természetesen, önálló fogásként is megállja a helyét.
Vélemény, hozzászólás?