Fél óra alatt elkészül

tengeri halfilé

 

 

 

Hozzávalók

  • 1 kg tengeri halfilé
  • ½ csomag „Halak fűszerkeverék” – Kotányi
  • 6 dkg vaj
  • 1 citrom

 

 

 

 

 

A halfilét felhasználás előtt felengedjük, szeletekre szedjük és egyenként enyhén, a két tenyerünk között, kinyomkodjuk belőlük a vizet. Mindkét oldalukat bőségesen megszórjuk a fűszerkeverékkel. Egy sütőlapot vajjal kikenünk és ráfektetjük a halszeleteket. Félbe vágjuk a citromot, mindegyikre citromlevet csepegtetünk, enyhén sózzuk. Vigyázat, a fűszerkeverék is sós!

A maradék vajat kis darabokban elosztjuk a halszeleteken. Előmelegített sütőben 180 fokon 20 perc alatt megsütjük.

2-3 percig a tepsiben pihentetjük, majd óvatosan tálra emeljük. Citromkarikákkal díszítve tálaljuk. (A citrom másik fele.)

Köretnek rizs, párolt zöldség vagy valamilyen majonézes saláta illik hozzá.

 

Ajánlom köretnek itt,  a honlapon szereplő tormás-majonézes kínaikelt,

vagy a majonézes krumplisalátát.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Rajongói oldal
Legutóbbi hozzászólások
antalya escort Hacklink antalya escort