- 3,7 dl víz
- 2 ek. napraforgóolaj
- 2 g citromsav
- 50 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt (Graham liszt)
- 4 dkg búzasikér (reformélelmiszer)
- 1 dkg só (2 teáskanál)
- 8 g cukor
- 1 csomag szárított élesztő (7 g)
A napraforgó olajat és a vizet tegyük a kenyérformába, adjuk hozzá a citromsavat.
Keverjük össze lisztet és a sikért. Szórjuk a folyadékra úgy, hogy befedje. Készítsünk 3 kis bemélyedést a lisztbe és tegyük ezekbe külön-külön az élesztőt, cukrot és a sót.
Állítsuk be a normál sütési programot, és a közép barna héjat.
Az elkészült kenyeret nem veszem ki azonnal a gépből, kb. 10 percet várok, utána könnyebben kicsúszik a formából. Rácson hagyom kihűlni, majd szeletelőgéppel szeletelem.
Ha kevés az idő, ezt a kenyeret gyorsabb programmal is megsüthetjük.
Vélemény, hozzászólás?