Hozzávalók

  • 3,7  dl víz
  • 2 ek. napraforgóolaj
  • 2 g citromsav
  • 50 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt (Graham liszt)
  • 4 dkg búzasikér (reformélelmiszer)
  • 1 dkg só (2 teáskanál)
  • 8 g cukor
  • 1 csomag  szárított élesztő (7 g)

 

A napraforgó olajat és a vizet tegyük a kenyérformába, adjuk hozzá a citromsavat.

Keverjük össze lisztet és a sikért. Szórjuk a folyadékra úgy, hogy befedje. Készítsünk 3 kis bemélyedést a lisztbe és tegyük ezekbe külön-külön az élesztőt, cukrot és a sót.

Állítsuk be a normál sütési programot, és a közép barna héjat.

Az elkészült kenyeret nem veszem ki azonnal a gépből, kb. 10 percet várok, utána könnyebben kicsúszik a formából. Rácson hagyom kihűlni, majd szeletelőgéppel szeletelem.

Ha kevés az idő, ezt a kenyeret gyorsabb programmal is megsüthetjük.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Rajongói oldal
Legutóbbi hozzászólások
antalya escort Hacklink antalya escort