Hozzávalók
- 8 felső csirkecomb
- 4 csirkemáj (szív nélkül)
- 1 dl fehérbor
- 1 ek. szárnyasfűszer keverék
A csirkecombokat kicsontozzuk, megszórjuk a fűszerkeverékkel.
A májról eltávolítjuk a hártyákat, megfelezzük. A csontok helyére ½ csirkemájat fektetünk, eredeti formájukra igazítjuk. Ha sikerül hústűvel összetűzzük, ha ez nehéz, vékony zsineggel megkötözzük. Kivajazott tepsibe vagy fedeles jénaiba rakjuk, aláöntjük a bort, enyhén sózzuk (a fűszerkeverék is sós!), majd lefedve előmelegített sütőbe tesszük. 180 fokon
40 percig pároljuk, majd a tetejét levéve 10-15 perc alatt ropogós pirosra sütjük.
Köretnek burgonya, burgonyapüré és zöldsaláta illik hozzá.
Az itt szereplő majonézes krumplit és kínaikel salátát is ajánlom.
Vélemény, hozzászólás?