Hozzávalók
- 8 szelet karaj
- 6 gerezd fokhagyma
- 1 kis doboz paradicsompüré
- 1,5 dl bor
- só
- liszt
- olaj
A karajt besózzuk, lisztben megforgatjuk, kevés olajban megsütjük és félretesszük. (Hot panben készítettem) A visszamaradt olajban megpirítjuk a fokhagymát a paradicsompürével együtt. Liszttel megszórjuk és rövid kevergetés után a vízzel és a borral felengedjük. (Ha paradicsomosabban szeretnénk nyomhatunk bele 1-2 evőkanálnyi ketchupot.) Visszatesszük a hús szeleteket és ebben a pecsenyelében még néhány percig pároljuk.
Krumplipürével vagy franciás rakott krumplival tálaljuk.Lásd a köretek között: Franciás rakott krumpli
Készíthető szaftosabbra több paradicsommal.
Ha annyi időt töltenék a receptek elkészítésével a konyhában, mint amennyit itt a honlapodon, ahol élvezettel olvasom a receptjeidet, már én is igazi jó háziasszony lennék….
Elhatározom mindég, hogy kipróbálom az újakat, de csak néhányig jutottam el eddig. De azok sikerültek!
Köszönöm az őszinte érdeklődésed. Neked – lassan – jár az “érdeklődő, hűséges olvasó” vagy valamilyen hasonló titulus.
Piroska