Hozzávalók

  • 3 nagyobb, karcsú cukkini
  • 6 közepes paradicsom
  • 20 dkg reszelt Trappista sajt
  • olaj
  • liszt
  • frissen őrölt (színes) bors

 

A cukkiniket megmossuk, szárazra töröljük és kb. 1 cm vastag karikákra felszeleteljük. Sóval megszórjuk, teflon sütőben olajat forrósítunk és a lisztben megforgatott cukkini szeleteket, kisütjük. Amíg sül, felkarikázzuk a paradicsomot, lereszeljük a sajtot. Egy sütőlapra egymás mellé rakjuk a megsütött cukkini szeleteket. . Mindegyikre ráhelyezünk egy  paradicsom  karikát , ezt megsózzuk, borsozzuk,  majd egyenletesen elosztjuk rajtuk a reszelt sajtot  és  előmelegített sütőben  ráolvasztjuk,  szép aranybarnára sütjük.

Fokhagymás pirítóssal a legfinomabb, szerintem.

Padlizsánból is készíthető, de azt be kell sózni legalább 20 percre, majd papírtörlővel leitatni róla a nedvességet és úgy kisütni.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Rajongói oldal
Legutóbbi hozzászólások
antalya escort Hacklink antalya escort