Hozzávalók
- 3 nagyobb, karcsú cukkini
- 6 közepes paradicsom
- 20 dkg reszelt Trappista sajt
- olaj
- liszt
- frissen őrölt (színes) bors
- só
A cukkiniket megmossuk, szárazra töröljük és kb. 1 cm vastag karikákra felszeleteljük. Sóval megszórjuk, teflon sütőben olajat forrósítunk és a lisztben megforgatott cukkini szeleteket, kisütjük. Amíg sül, felkarikázzuk a paradicsomot, lereszeljük a sajtot. Egy sütőlapra egymás mellé rakjuk a megsütött cukkini szeleteket. . Mindegyikre ráhelyezünk egy paradicsom karikát , ezt megsózzuk, borsozzuk, majd egyenletesen elosztjuk rajtuk a reszelt sajtot és előmelegített sütőben ráolvasztjuk, szép aranybarnára sütjük.
Fokhagymás pirítóssal a legfinomabb, szerintem.
Padlizsánból is készíthető, de azt be kell sózni legalább 20 percre, majd papírtörlővel leitatni róla a nedvességet és úgy kisütni.
Vélemény, hozzászólás?