A joghurtos – poharas sütim története

joghurt

Barcelona

 

Az utazásaim után élménybeszámolót szoktam tartani a barátaimnak.

Így történt ez egy sok-sok évvel korábbi, spanyolországi nyaralásomat követően is.

Ezekre, a kis összejövetelekre próbálok valamilyen helyi, nemzeti specialitást is készíteni. Mivel Katalónia területén (Barcelonához közel) voltam a katalán konyhát akartam bemutatni. Akkor még nem az internetet használtuk ismeretszerzésre, egy régi, MAGYAR KONYHA névre hallgató, gasztronómiai magazinban találtam recepteket.

A paella és a sangría jól sikerült, de a desszerttel lett egy kis gondom.

Egy COCA nevű süteményt választottam, amihez 1 pohár joghurt, és ugyanazzal a joghurtos pohárral mérve 2-2 pohár liszt és cukor, ½ pohár olaj, 2 tojás, reszelt citromhéj és sütőpor kellett. A problémát az okozta, hogy – a recept szerint – a félig megsült tésztát meg kellett szórni kandírozott gyümölccsel, durvára vágott mandulával, vagy dióval illetve az akkor még számomra ismeretlen fenyőmaggal. (Ez akkor el is maradt.)

Amíg szórogattam, a tészta összeesett, és egy lapos, sűrű, fura állagú süti lett belőle. Be tudtuk annak, hogy a katalánok biztosan így szeretik.

Aztán egy ideig nem volt kedvem cocát készíteni, de elkezdtem gondolkodni. Mi lenne, ha már az elején beleszórnám a friss, (vagy konzerv) gyümölcsöt és úgy sütném meg? Kipróbáltam és jól sikerült.

Azóta ennek a tésztának már nagyon sok változatát készítettem el. A barátaimnak, kollégáimnak kezdtem ajánlani a TALÁLMÁNYOMAT.

Ja, a joghurtos – poharas! – volt többször a válasz.

Hát … nem én találtam fel?

 

joghurt

Barcelona

 


A joghurtos poharas süti receptje: Joghurtos-poharas sütemény


 

Rajongói oldal

Legutóbbi hozzászólások

antalya escort Hacklink antalya escort