Kiemelve a karácsonyi sütik közül
Hozzávalók
- 24 dkg liszt
- 1 tojás
- 9 dkg cukor
- 8 dkg vaj (vagy margarin)
- 8 dkg csokoládés-mogyorós krém (nutella)
- 5 dkg dió
- csipetnyi só
A lisztet tálba szitáljuk, beletesszük a sót és a felvagdalt vajat elmorzsoljuk benne. Hozzáadjuk a finomra őrölt diót és cukrot. Kis mélyedést készítünk, beleütjük a tojást, hozzáadunk 2 ek. hideg vizet és kemény tésztát gyúrunk. Kb. 25×35 cm-es téglalappá nyújtjuk. A tésztán egyenletesen elkenjük a nutellát és a hosszabbik oldaláról óvatosan feltekerjük. Folpackba csavarjuk és 30 percig hűtjük.
A sütőt 180 fokra előmelegítjük, két sütőlemezt kivajazunk, a tésztát ujjnyi vastag szeletekre vágjuk és egymástól 1-2 cm-re a sütőlemezre rakjuk. Kb. 12-15 perc alatt aranyszínűre sütjük.
Két hétig is eltartható.
Vélemény, hozzászólás?