Hindu közmondás

 

Mindenkinek a születésekor kiadatik, az egész életére szóló mennyisége.

Aki ezt előbb fogyasztja el, előbb is hal meg.

http://sites.vilaglato.hu/kepek/orszag/63/13.jpg

 Táplálkozz egészségesen!


 

 

Mi kell a főzéshez – a hozzávalókon kívül? 

 

 

Egy régebbi, “makrobiotikus” receptkönyvből szemezgettem az alábbi tanácsokat:

Lazítsunk! Kellemetlen gondolatokat ne vigyünk magunkkal a konyhába!

Szeressük, amit csinálunk! Ha eluralkodik rajtunk a gyűlölet, ha úgy érezzük, hogy aznap senkit sem tudunk szeretni, legkevésbé magunkat, a konyha környékére se menjünk.

A konyha szent hely, ahol a holnap embere készül. Keleten csak a főrangú szerzetesek léphettek be a konyhába és dolgozhattak ott.

A főzés ne receptmásolás, hanem alkotás legyen!

A leírt receptek a fantázia megmozgatásában segítenek, nem kell őket szó szerint követni. Az alkotás öröme még ínycsiklandóbbá teszi az ételeket, no meg a szép tálalás, amely befolyásolhatja az étvágyat is.

Ebben a bizonyos könyvben olvastam még:

“Mi a legrosszabb, amit étel dolgában elkövethetünk?” – kérdezték a Mestertől.

Ő gondolkodás nélkül válaszolt:

“A mohóság. A túlzásba vitt evés sok problémát okozhat, betegséghez, elhízáshoz vezethet.

Az ember annyit egyen, amennyire szüksége van, és nem annyit, amennyit beteges falánksága kielégítésére kívánna.”

 

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/1/14/Chinese_meal.jpg/300px-Chinese_meal.jpg

 


Rajongói oldal

Legutóbbi hozzászólások

antalya escort Hacklink antalya escort