- Babos bableves
- Bögrés mákos
- Brownie
- Burek 2.
- Csirke
- Csokis mézeskalács
- Diós félholdak
- Diós leveles tészta
- Diós sütemény
- Diós-lekváros tekercs
- Dupla csokis brownie torta
- Édességek
- Ételek utazáshoz
- Fekteerdő torta
- Főétel
- Gyorsan elkészíthető ételek
- Gyuri ropogós salátája
- Hal
- Hideg uborkaleves
- Hová soroljam?
- Joghurtkrémes máktorta
- Joghurtos-poharas sütemény
- Karácsonyi sütemények
- karfiolkrémleves
- Kelkáposztaleves
- Kenyérsütőgéppel
- Kókuszos – tojáslikőrös muffin
- Köretek
- Krémlevesek:
- Küldj receptet!
- Levesek
- Magyar minestrone
- Majonézes céklasaláta
- Máktorta Ágitól
- Mediterrán saláta
- Meggyes – túrós torta
- Mexikói leves
- Nem kategorizált
- Nemzeti ételek
- Olcsó ételek
- Olvasói receptek
- Paradicsomos-húsos bableves
- Poharas piskóta
- Pöttyöske
- Pulyka
- Saláták
- Savanyúkáposzta saláták
- Sertéshús
- Sopszka
- Sós sütemények
- Sütemények
- Szabadtűzön
- Szilvatorta
- Tejföltorta
- Tojásleves habarva
- Tonhalas sárgarépa saláta
- Torták
- Vegetariánus életek
- Zelleres paradicsomsaláta
Túrókocka
Hozzávalók
- 50 dkg tehéntúró
- 4 db tojás
- 5 dkg mazsola
- 1 savanykás alma
- 15 dkg cérnametélt
- 2 cs. vaníliás cukor
- 2 ek. durvára darált dió
- 2 ek. zsemlemorzsa
- 2 ek. baracklekvár
- 4+2 ek. cukor (ízlés szerint változtatható)
- csipet só
Főzzük ki a cérnametéltet és szűrjük le. A túróhoz adjuk hozzá a tojások sárgáját (a fehérjét tegyük megfelelő edénybe a felveréshez), a 4 evőkanál cukrot, a diót, a vaníliás cukrot, a mazsolát, az apró kockára vágott almát (én nem hámozom). Minden hozzávalóval jól keverjük össze, így egyre krémesebb állagú lesz a túró. A legvégén keverjük hozzá a cérnametéltet. Egy tepsit, vagy szögletes jénait (kb. 30×22 cm) margarinozzunk ki és szórjuk meg zsemlemorzsával. Simítsuk bele a masszánkat és előmelegített, 180 fokos sütőben süssük fél órán át. Ezalatt a tojásfehérjéket csipet sóval és a fokozatosan hozzáadott 2 evőkanál cukorral, verjük kemény habbá. Lágyan keverjük bele a lekvárt és simítsuk el a megsült túrós tészta tetején és tegyük vissza a sütőbe 5-10 percre megszáradni. A tojáshabot sütés előtt villával díszíthetjük.
Csak teljesen kihűlve szeleteljük és tálaljuk baracklekvárral!
Nem igazi desszert, hanem egy kiadós leves után második fogás lehet.
(Egy régi Praktika recept alapján)
- Piroska - Mákosguba torta
- Farkas Géza - Mákosguba torta
- Piroska - Ági máktortája – tálalva.hu
- 2018. február
- 2018. január
- 2017. november
- 2017. október
- 2017. szeptember
- 2017. április
- 2017. február
- 2016. december
- 2016. szeptember
- 2016. június
- 2016. május
- 2016. február
- 2016. január
- 2015. október
- 2015. június
- 2015. május
- 2015. március
- 2015. február
- 2014. december
- 2014. szeptember
- 2014. június
- 2014. május
- 2014. április
- 2013. december
- 2013. november
- 2013. október
- 2013. szeptember
- 2013. augusztus
- 2013. június
- 2013. május
- 2013. április
- 2013. március
- 2013. február
- 2013. január
- 2012. december
- 2012. november
- 2012. október
- 2012. szeptember
- 2012. augusztus
- 2012. július
- 2012. június
- 2012. május
- 2012. április
- 2012. március
- 2012. február
- 2012. január
- 2011. december
- 2011. november
- 2011. október
- 2011. szeptember
Vélemény, hozzászólás?