Hozzávalók
- 2×24 mini muffin formához 1 csomag mirelit leveles tészta ( jó hozzá a NOWACO leveles tészta, mert 3 téglalapból áll, vagy még jobb a Tatár Pékség leveles tésztája, ez 4 db 125 g-os lapot tartalmaz, így könnyebb egyenletesen elosztani.)
Töltelék
- 30 dkg reszelt sajt (ebből lehet 10 dkg füstölt)
- 15 dkg rétesliszt
- 1 cs. sütőpor
- 2 doboz tejföl (2×175 g)
- 1 tojás
- só ízlés szerint
A felengedett leveles tésztát kinyújtom és megközelítőleg egyenlő, 48 db kis négyzetre, téglalapra (ahogy kijön) vágom. Még egyenként nyújtok rajtuk, hogy megfelelő méretűek legyenek. Kézzel húzogatva kerekítek kicsit rajtuk és kibélelem velük a muffin formákat.
A reszelt sajtot, lisztet és a sütőport összekeverem, villával enyhén felverem a tojást, hozzáadom a tejfölt, sót, majd a lisztes-sajtos keveréket. Lazán összedolgozom, és egyenletesen elosztom a tésztával bélelt formákban.
Két részletben sütöm, előmelegített sütőben – légkeverésesben – 180 fokon – kb. 15 perc alatt szép aranybarna lesz.
Áfonyás sajtos kosárka
A lekváros változat
Mivel a sajthoz jól illik az áfonya dzsem, minden kosárkába először egy teáskanál dzsemet tettem, majd a sajtos tölteléket, és a fent leírt módon megsütöttem. (Füstölt sajtot nem tettem bele.)
Vélemény, hozzászólás?