Hozzávalók

  • 60-70 dkg csirkemellfilé
  • Legalább 190 g kész, zöld pesto (1 db  „spáros”)
  • 2-3 birsalma, tisztítva legalább 50 dkg
  • 2 dl tejföl vagy tejszín
  • 2 dl száraz fehérbor (ha éppen vörös van az is jó)
  • 2-3 ek. liszt,
  • só,
  • frissen őrölt bors
  • olaj
  • 50 dkg penne

 

A birsalmát és a csirkemellet vágjuk kockára. A csirkemellet beletesszük egy tálba. A liszthez hozzáadjuk a sót és a borsot, meghintjük vele a csirkekockákat, kicsit össze is forgatjuk. Olajban, 2 adagban, egy nagyobb serpenyőben megsütjük a húst. (5-6 perc adagonként). A kész húst kiszedjük és félretesszük. Ugyanabban a serpenyőben pirítani kezdjük a birsalmakockákat, amikor aranybarnák lesznek, ráöntjük a bort és megpároljuk. Ha már majdnem kész, hozzáadjuk a pestót, kevés vízzel az üveget is beleöblítjük. Ráöntjük a tejfölt, vagy tejszínt, hozzáadjuk a húst, és jól összeforraljuk. Szükség szerint még sózhatjuk, borsozhatjuk, sőt morzsolhatunk hozzá szárított bazsalikomot is, ízlés szerint.

Penne tésztával tálaljuk.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Rajongói oldal
Legutóbbi hozzászólások
antalya escort Hacklink antalya escort