Hozzávalók

  • 50 dkg sárgarépa
  • 1 citrom leve
  • 2 kemény tojás
  • 1 doboz olajos tonhal (lehet aprított is) kb. 180 g-os
  • 2 tk. mustár
  • 16 db magozott, zöld olajbogyó
  • frissen őrölt bors
  • A díszítéshez: sprotni, vagy olajos szardínia és még
  • 3-4 szem olajbogyó

 

A hámozott sárgarépát lereszeljük. A citromlé felét belekeverjük és 1 órán át állni hagyjuk.

A főtt tojásokat hosszában kettévágjuk, a sárgájukat kiemeljük, és villával jól összetörjük. Elkeverjük a mustárral, enyhén megsózzuk, megborsozzuk, majd hozzákeverjük a maradék citromlét, a halkonzerv olaját és az apró kockára vágott tojásfehérjét. Ezt az öntetet, a kettévágott olajbogyókat,a tonhalat a sárgarépához adjuk, és jól összeforgatjuk.

Egész halacskákkal (pl. sprotni) és olajbogyókkal, esetleg plusz főtt tojással díszíthetjük. Finomra aprított petrezselyemzöldet is szórhatunk a tetejére.

Friss pékáruval, vagy pirítóssal egyaránt finom.

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Rajongói oldal
Legutóbbi hozzászólások
antalya escort Hacklink antalya escort