Hozzávalók
- 50 dkg sárgarépa
- 1 citrom leve
- 2 kemény tojás
- 1 doboz olajos tonhal (lehet aprított is) kb. 180 g-os
- 2 tk. mustár
- 16 db magozott, zöld olajbogyó
- só
- frissen őrölt bors
- A díszítéshez: sprotni, vagy olajos szardínia és még
- 3-4 szem olajbogyó
A hámozott sárgarépát lereszeljük. A citromlé felét belekeverjük és 1 órán át állni hagyjuk.
A főtt tojásokat hosszában kettévágjuk, a sárgájukat kiemeljük, és villával jól összetörjük. Elkeverjük a mustárral, enyhén megsózzuk, megborsozzuk, majd hozzákeverjük a maradék citromlét, a halkonzerv olaját és az apró kockára vágott tojásfehérjét. Ezt az öntetet, a kettévágott olajbogyókat,a tonhalat a sárgarépához adjuk, és jól összeforgatjuk.
Egész halacskákkal (pl. sprotni) és olajbogyókkal, esetleg plusz főtt tojással díszíthetjük. Finomra aprított petrezselyemzöldet is szórhatunk a tetejére.
Friss pékáruval, vagy pirítóssal egyaránt finom.
Vélemény, hozzászólás?