Hozzávalók
- 3,6 dl víz
- 2 g citromsav
- 30 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
- 20 dkg finomliszt (BL 55)
- 3 dkg búzasikér
- 1 dkg só (2 teáskanál)
- 1 dkg cukor
- 3 ek. olívaolaj
- 1 csomag szárított élesztő
- 5-5 dkg zöld és fekete, magozott olajbogyó
Az olívaolajat és a vizet tegyük a kenyérformába, adjuk hozzá a citromsavat.
Keverjük össze a két lisztfajtát és a sikért. Szórjuk a folyadékra úgy, hogy befedje. Készítsünk 3 kis bemélyedést a lisztbe és ezekbe tegyük külön-külön az élesztőt, cukrot és a sót.
Állítsuk be a normál sütési programot, és közép barna héjat és indítsuk el a sütést! Az olajbogyókat jól csepegtessük le, rakjuk papírtörlőre, keresztben vágjuk ketté és a hangjelzésnél vagy a dagasztás vége felé adjuk a tésztához.
A kenyeret a sütési ciklus végén fordítsuk ki rácsra és hagyjuk kihűlni, bár langyosan is finom!
Vélemény, hozzászólás?