A májjal töltött ünnepibb változata

aszaltszilvascsirkecomb

 

 

 

Hozzávalók

  • 8 felső csirkecomb
  • 16 db magozott aszalt szilva
  • 8-10 gerezd fokhagyma
  • 8 szelet bacon
  • 1 dl fehérbor
  • só, bors

 

 

 

 

A csirkecombok bőrét lehúzzuk, kicsontozzuk, sózzuk és megszórjuk őrölt borssal. Az aszalt szilvába (a mag helyére) hosszába vágott, fél gerezd fokhagymát teszünk. Ezeket tesszük a csont helyére (1-2 db töltött szilvát, a comb méretétől függően), combokat baconbe tekerjük.

Tepsibe vagy fedeles jénaiba, szépen egymás mellé rakjuk, aláöntjük a bort, majd (alufóliával) lefedve, előmelegített sütőbe tesszük. 180°C-on, 40-45 percig pároljuk, végén a tetejét (ill. a fóliát) levéve 10-15 perc alatt ropogós pirosra sütjük.

Köretnek burgonyapüré és zöldsaláta illik hozzá.

Az itt szereplő Majonézes krumplit és Kínaikel salátát is ajánlom.

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Rajongói oldal
Legutóbbi hozzászólások
antalya escort Hacklink antalya escort