Hozzávalók
- 50 dkg mélyhűtött leveles tészta
- 15 dkg Trappista sajt
- 10 dkg ömlesztett sajt (pl. füstölt ízű Camping)
- 1 tojás
- só, frissen őrölt színes bors, ízlés szerint
A tésztát szobahőmérsékleten felengedjük (kb. 1 óra). A Trappista sajtot keverőtálba reszeljük, hozzáadjuk a krémsajtot, a tojást, kevés sót és borsot ízlés szerint, és sima krémmé keverjük. A tésztát kb. 40×30 cm-es téglalappá nyújtjuk. A hosszanti széleken 2-2 cm-t szabadon hagyva, egyenletesen rákenjük, elsimítjuk rajta a sajtos masszát, majd szorosan feltekerjük. A tekercset 6-8 mm vastag szeletekre vágjuk. Vágott felükre fordítva, egymástól némi távolságra, sütőpapírral bélelt sütőlapokra tesszük.
Előmelegített sütőben ( légkeverés, 200°C), aranybarnára sütjük (kb.20 perc)
Vélemény, hozzászólás?