krumpli

 

Hozzávalók

  • 1.2 kg krumpli
  • 8 szelet tarja
  • 3 nagyobb fej hagyma
  • 1 üveg lecsó
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 1 nagy pohár tejföl (315g)
  • 15-20 dkg sajt
  • só, bors

 

 

A krumplit és a hagymát meghámozzuk, karikára vágjuk, egy nagyobb tepsi aljára rendezzük előbb a krumplit (megsózzuk), majd a hagymát, újra enyhén sózzuk, borsozzuk.

Rákanalazzuk a lecsóból a paprikát, úgy hogy paradicsomlé is jócskán jusson rá. Nem kell az egészet rátenni, mert nagyon leves lesz, kb. az 1/3-ad része megmaradhat.

A hússzeleteket folpack között kissé kiverjük. Mindkét oldalukat megszórjuk sóval, borssal és sorban a lecsós burgonyára fektetjük.

A tejfölt elkeverjük az áttört fokhagymával és a hús tetejére simítjuk. Alufóliával lefedjük a tepsit és előmelegített sütőben (180 °C) 40-45 percig pároljuk.

A sajtot lereszeljük, levesszük a tepsiről a fóliát, megszórjuk a hússzeletek tetejét a sajttal, aztán fólia nélkül visszatesszük a sütőbe, és pirosra sütjük. (kb. 20 perc)

Nem igényel sok idő ráfordítást, mert együtt sül a hússal a köret (a krumpli).

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Rajongói oldal
Legutóbbi hozzászólások
antalya escort Hacklink antalya escort